Tillbakablick och framtidsplaner

Under december månad åkte vi traditionsenligt på skidläger till Idre där vi spenderade en vecka med med fokus på sammanhållning och mängdträning på skidorna. Självklart blev det en toppstur till Städjan och natt-cup nere i Idre By. Är ni intresserade av några av våra träningar så kan ni se kartor på vår instagram eller på livelox där OK Pers Lärjungar är arrangör för träningarna. Ett extra tack till killarna i trean som fixade Nobelmingel med tävlingar!

Det verkar som att skidlägret i kombination med fina förutsättningar på Pay and ski och träningsvilliga elever är en bra kombination för att åka fort på skidor då vi haft några pallplatser i Scandic cup, längdskidornas swedish league, och på uttagningstävlingar i skid-O.

Under vårterminen händer det en hel del grejer innan säsongen drar igång där fjärrstudier i Alicante, 10-24/2, och utlandsläger i Madrid, 12-19/3, som är dom två stor grejer. Den största förändringen är att vi fått en ny kollega och tränare här i Sandviken, Didrik Hall. Här under kommer en kort intervju:

Intervju med Didrik

Varför sökte du tränartjänsten i Sandviken?

Att se personer utvecklas på flertalet plan, i både med och motgång är något jag tycker är bland det häftigaste att se och en stor anledning varför jag sökte den här tjänsten som tränare.  Som tränare är det min uppgift att hjälpa eleverna och ge individanpassade nycklar som leder till utveckling och det är det jag älskar med rollen som tränare.

Jag hoppas på att kunna dela med mig mina kunskaper från Tränarprogrammet på Högskolan Dalarna, mina erfarenheter av att gå på ett orienteringsgymnasium samt mina erfarenheter av att hjälpa människor att utvecklas inom träning- och hälsoområdet.

Favoritkarta?

Måste nog säga Lunsen. Gillar kartor som kräver enormt fokus på kartkontakt, att surfa sig fram på små gula höjder är inte heller så dumt!

Om du fick träna ett typ av pass resten av livet, vilket skulle du välja?

Jag skulle välja backintervaller med kontrollplock på nedvägen, en klar favorit!