Alicante & Madrid

Tiden rusar fram med stormsteg & tävlingssäsongen närmar sig!

Under den senaste perioden har eleverna fortsatt jobba med grundträningen. Redcord/Styrka/backe på måndagar, distanspass på tisdagar följt av styrka och intervallpass har legat som grund för den kommande säsongen.

ÅK 3 eleverna tillbringade vecka 7 & 8 på fjärrstudier i Alicante. De två veckorna blev väldigt lyckade där eleverna fick utveckla sina OL-tekniska förmågor. Upplägget på lägret var enligt följande:

I slutet av lägret var det dags att snöra på sig OL-skorna, ta på sig SI-pinnen, och ladda inför tre tävlingar. En sprint på fredagseftermiddagen, en långdistans på lördagsförmiddagen följt av en stadssprint i Bullas på eftermiddagen. Vill ni få en inblick hur det såg ut på lägret kan ni se lägerfilmen här nedan.

Nu är vi tillbaka efter sportlovet och förberedelserna till utlandslägret i Madrid är i full gång. Vi åker den 12/3 och kommer hem den 19/3. Vi har gjort en lägerguide där ni kan se hur upplägget för lägret ser ut:

Förhållandena ser perfekta ut för att lägret ska ge eleverna så bra erfarenheter och lärdomar som möjligt. Lägret handlar om att eleverna ska lära sig att vara på ett träningsläger, lära sig orientera i en annorlunda terräng, öva på att reflektera kring sina utföranden av träningspassen men också få en rolig resa tillsammans!