Öppet Hus, Skol-SM & JEC

I onsdags hade vi öppet hus här i Sandviken. Syftet med dagen var att visa upp vår verksamhet för besökarna. Vi inledde med en kortare presentation över hur OLGYsandviken fungerar samt hur vi tänker kring undervisning och träning. Innan lunchen bjöd Ronja och Ella besökarna på en guidad tur runt i skolans olika delar, kanske passade några av besökarna på att studera planlösningen lite extra inför höstens Viken Indoor som arrangeras som gymnasiearbete av Simon & Erik.
På eftermiddagen kollade vi in elevboendet uppe i Norrsätra innan vi gjorde oss redo för sprintträningen. Före passet körde vi torrövning på en sprintbana från Zurich och vi passade även på att studera Jerker Lysell och Isacs agerande när dem springer sprint för att väcka lite tankar inför passet.
Själva passet bestod av ”staketgafflade” sprint-intervaller där olika gafflingar hade staket på olika ställen vilket gjorde att alla var tvungna att hålla koll på sin egen orientering. Banans sista intervall blev i form av en supersprint inne i stadsparken på 1:2000-del.

I torsdags körde våra elever samma intervaller och härunder kan ni se en kortare film från starten på intervall1, Bra spridning direkt från start.

Idag drar skol-SM i Vansbro och JEC nere i Österrike igång. Det går att följa tävlingarna live på liveresultat.orientering.se och vill ni ha ytterligare info om JEC så finns det HÄR