Alicante & Madrid

Tiden rusar fram med stormsteg & tävlingssäsongen närmar sig!

Under den senaste perioden har eleverna fortsatt jobba med grundträningen. Redcord/Styrka/backe på måndagar, distanspass på tisdagar följt av styrka och intervallpass har legat som grund för den kommande säsongen.

ÅK 3 eleverna tillbringade vecka 7 & 8 på fjärrstudier i Alicante. De två veckorna blev väldigt lyckade där eleverna fick utveckla sina OL-tekniska förmågor. Upplägget på lägret var enligt följande:

I slutet av lägret var det dags att snöra på sig OL-skorna, ta på sig SI-pinnen, och ladda inför tre tävlingar. En sprint på fredagseftermiddagen, en långdistans på lördagsförmiddagen följt av en stadssprint i Bullas på eftermiddagen. Vill ni få en inblick hur det såg ut på lägret kan ni se lägerfilmen här nedan.

Nu är vi tillbaka efter sportlovet och förberedelserna till utlandslägret i Madrid är i full gång. Vi åker den 12/3 och kommer hem den 19/3. Vi har gjort en lägerguide där ni kan se hur upplägget för lägret ser ut:

Förhållandena ser perfekta ut för att lägret ska ge eleverna så bra erfarenheter och lärdomar som möjligt. Lägret handlar om att eleverna ska lära sig att vara på ett träningsläger, lära sig orientera i en annorlunda terräng, öva på att reflektera kring sina utföranden av träningspassen men också få en rolig resa tillsammans!

Tillbakablick och framtidsplaner

Under december månad åkte vi traditionsenligt på skidläger till Idre där vi spenderade en vecka med med fokus på sammanhållning och mängdträning på skidorna. Självklart blev det en toppstur till Städjan och natt-cup nere i Idre By. Är ni intresserade av några av våra träningar så kan ni se kartor på vår instagram eller på livelox där OK Pers Lärjungar är arrangör för träningarna. Ett extra tack till killarna i trean som fixade Nobelmingel med tävlingar!

Det verkar som att skidlägret i kombination med fina förutsättningar på Pay and ski och träningsvilliga elever är en bra kombination för att åka fort på skidor då vi haft några pallplatser i Scandic cup, längdskidornas swedish league, och på uttagningstävlingar i skid-O.

Under vårterminen händer det en hel del grejer innan säsongen drar igång där fjärrstudier i Alicante, 10-24/2, och utlandsläger i Madrid, 12-19/3, som är dom två stor grejer. Den största förändringen är att vi fått en ny kollega och tränare här i Sandviken, Didrik Hall. Här under kommer en kort intervju:

Intervju med Didrik

Varför sökte du tränartjänsten i Sandviken?

Att se personer utvecklas på flertalet plan, i både med och motgång är något jag tycker är bland det häftigaste att se och en stor anledning varför jag sökte den här tjänsten som tränare.  Som tränare är det min uppgift att hjälpa eleverna och ge individanpassade nycklar som leder till utveckling och det är det jag älskar med rollen som tränare.

Jag hoppas på att kunna dela med mig mina kunskaper från Tränarprogrammet på Högskolan Dalarna, mina erfarenheter av att gå på ett orienteringsgymnasium samt mina erfarenheter av att hjälpa människor att utvecklas inom träning- och hälsoområdet.

Favoritkarta?

Måste nog säga Lunsen. Gillar kartor som kräver enormt fokus på kartkontakt, att surfa sig fram på små gula höjder är inte heller så dumt!

Om du fick träna ett typ av pass resten av livet, vilket skulle du välja?

Jag skulle välja backintervaller med kontrollplock på nedvägen, en klar favorit!

Intagningar och nyanställning

Det händer grejer på orienteringsgymnasiet! Nu är vi klara med intagningar inför nästa år. Följande elever är antagna:

Killar:

Aron Hellgren
Edvin Hellsten
Isak Lundholm
Oskar Vikström
Wille Långberg

Tjejer:
Maja Bergqvist
Julia Näslund
Lisa Thunell
Evelina Svensson-Finndahl
Vendela Söderqvist

Vi har dessutom en ny tränare till kommande termin då Joakim slutar och börjar jobba på SOFT som mark- och miljöutvecklare. Det blir Didrik Hall som ansluter till oss i Sandviken.

Det är spännande terminer och läsår som väntar. Varmt välkomna till OLGY Sandviken!
#BetterTogether