Jobba extra som student

Jobba extra som student

19th januari 2021 Av av ivan

Läser du idag på gymnasiet eller precis börjat läsa på universitet och känner att pengarna inte räcker till? Väldigt många studenter lever idag relativt snålt vad det gäller pengar. När de väl läst klart har de heller inte hunnit byggt upp ett bra CV och har sällan speciellt mycket erfarenhet. Därför kan det vara bra för dig som är student att jobba extra för att få mer ekonomiskt utrymme, få ett bättre cv och mer erfarenhet.

Mer ekonomiskt utrymme

Vill du ha mer pengar eller få in mer pengar varje månad än vad du får just nu? Då kommer du genom att jobba samtidigt som du studerar få in en bra extrapeng. Idag finns det många bra Extrajobb för ungdomar inom olika områden. Det gör att du även kan tjäna pengar på det du själv vill jobba med. Du kan extrajobba med alltifrån att hjälpa grannarna att klippa gräsmattan till att agera IT-support. Ett enkelt och smidigt sätt att jobba extra på är att till exempel gå igenom en app där du kan välja vilka uppdrag du tycker passar dig. Det som också kan vara en fördel då är att du kan tjäna mer desto mer du jobbar.

Bättre CV

Förutom att du tjänar pengar kommer du även att bygga på dit CV om du väljer att jobba extra under studierna. Det kommer att ge dig mycket bättre möjligheter att få jobb än om du inte skulle ha haft ett extrajobb. Med tanke på att det enligt artikeln Ungdomar ska inte gå hemma – de ska jobba är närmare varannan ungdom mellan 15-18 år som inte jobbar under sommaren, kan det verkligen vara bra att det går att bygga på ett CV genom att ha ett extrajobb under tiden studierna är igång. Chanserna att få jobb när du studerat klart kommer att öka drastiskt och därför är det mycket vettigt att du redan börjar jobba extra nu om du inte gör det redan.

Erfarenhet

Att många ungdomar idag har väldigt lite erfarenhet av arbetslivet när de blir klara med studierna är ingen hemlighet. Men om det nu finns ett sätt att skaffa lite mer erfarenhet innan det är dags för arbetslivet, är det då inte lika bra att göra det? Såklart är det så. Om du jobbar extra med flera olika arbetsuppgifter kommer du att lära dig en hel del nya saker som du kan ta med dig till arbetslivet. Om du till exempel hjälper till som IT-support kan du även lättare lära dig liknande jobb efter studierna. Det finns mängder med olika erfarenheter du kan samla på dig genom att samtidigt arbeta under din utbildning. Med tanke på den tuffa konkurrensen i arbetslivet, är det verkligen ingen dum idé att få lite mer erfarenhet innan det är dags.