Om att vidareutbilda sig senare i livet

Om att vidareutbilda sig senare i livet

20th februari 2020 Av av ivan

Det är aldrig för sent att prova något nytt i livet. Det finns de som väljer att ta steget ut i det okända när de är närmare pensionen bara för att de verkligen vill prova sina vingar eller följa sina drömmar. I det här inlägget kommer några tips på hur man kan gå till väga för att vidareutbilda sig, och saker som är viktiga att tänka på då. Bland annat kan ta lite tid innan man hittar rätt studieteknik, kanske måste man lära sig att studera på nytt.

Våga prova något nytt

Det kan vara enklare sagt än gjort, att man ska våga prova något nytt. Det är många som helt enkelt har fastnat i att göra samma sak som de har gjort så länge de kan minnas. Det kan dock vara det här som hämmar en från att våga ge sig ut i stora världen och följa sina drömmar. Och om man ska vara helt ärlig så behöver man inte söka så långt utanför sitt hem innan man hittar möjligheterna. Det krävs dock mod och ihålighet. Om man tänker sig att man ska prova något nytt, men det visar sig att man inte är så bra som man tänkt sig när man gör det första gången så kan man ju finnas en risk att man inte vill fortsätta prova. Det är då man måste intala sig själv att man måste fortsätta utmana sig själv för att man kunna nå sina mål.

Specialisera dig inom ditt område

Om man har pluggat ekonomi tidigare så är en executive mba bra att komplettera med, och om man är sjuksköterska så finns det många olika områden inom vilka man kan specialisera sig. Ta en funderare kring ditt nuvarande yrke och fundera på hur du skulle kunna ta nästa steg i karriären. För en del är det mer självklart än för andra.

Gå en kvällskurs

Om man har tid på kvällarna så kan man skriva in sig på en kvällskurs. Det finns säkert många kurser att välja bland och man kan prova på en kurs några gånger innan man bestämmer sig för om man vill fortsätta eller ej.

Plugga på distans

En paus i livet kan de flesta må bra av. Kanske är det så att barnen är så pass gamla att de numera klarar sig själva och att det ger dig mer tid över för annat. Att åka iväg på en välförtjänt semester skulle inte sitta fel och varför då inte kombinera nytta med nöje genom att samtidigt plugga på distans? Det finns många alternativ att välja bland och tack vare internet kan man plugga nästan vad man vill och var man vill så länge det bara finns bra uppkoppling.