Studietips – Så klarar du distansundervisningen

Studietips – Så klarar du distansundervisningen

26th maj 2020 Av av ivan

Distansstudier är svårt. Det låter härligt att kunna sitta hemma i soffan under hela studietiden, men verkligheten är inte riktigt så enkel. Att studera helt på distans kräver mycket självdisciplin och en god vilja att klara av studierna.

Professionell hjälp

Det finns ingen skam i att ha svårt att klara studierna på egen hand. Tvärtom ska man känna sig stolt över att man vågar inse sina brister och är redo att göra något åt dem. Att anlita läxhjälp online är ett enkelt och effektivt sätt att förbättra sina studier, både när man studerar på distans och vanligt. När man anlitar extern läxhjälp får man både hjälp med de faktiska läxorna och uppgifterna, och att strukturera upp sina studier. Läxhjälp finns att få för alla åldrar och alla ämnen. Hos Studdybuddy kan du enkelt ansöka om stöd online för alla olika ämnen.

Schema och rutiner

Oavsett om man arbetar eller studerar hemifrån är det viktigt med fasta rutiner. Utan dem riskerar man att bli sittande utan någon plan och därmed få väldigt lite gjort. Gör ett schema varje morgon där du skriver in exakt vilka uppgifter du ska göra under dagen och vilken tid. Lägg in femminuters-raster varje timme där du har chansen att sträcka på dig.

Inga sociala medier

Är det något som kan få en att prokrastinera ordentligt år 2020 så är det sociala medier. Utan att ens veta hur det gick till så sitter man plötsligt med mobilen i handen och scrollar instagram eller facebook-flödet. Detta tar onödig tid från studierna och gör att man hela tiden kommer av sig.

Lägg mobilen på avstånd och ha speciella tider då du får kolla på den. Samma sak med datorn, stäng ner alla flikar för sociala medier så att du inte riskerar att hamna i det där meningslösa scrollandet. Se det istället som en belöning när du är klar med studierna för dagen.